28.09.2015 10:13

"Gudelj moet sneller vooruit voetballen"

Nemanja Gudelj zweeft door de lucht nadat hij Ajax op een 1-0 voorsprong heeft gezet tegen FC Groningen. De Servische middenvelder scoort een vrije trap in de eerste helft. (26-09-2015)

Trainer Frank de Boer is lovend over zijn middenvelder Nemanja Gudelj. De speler van AFC Ajax krijgt een fraai compliment van de trainer.

Het compliment moet wel even gezocht worden. De Boer geeft de speler namelijk opbouwende kritiek. "Nemanja moet soms sneller vooruit voetballen", aldus De Boer tegen het Algemeen Dagblad. Hij vindt dat Gudelj soms de verkeerde keuzes maakt. "Dan draait hij terug de drukte in."

De Boer is echter wel onder de indruk van zijn speler. Hij zou dus alleen aan die 'verkeerde keuzes' moeten werken. "Maar als hij dat óók al beheerste, had hij waarschijnlijk bij Barcelona gespeeld. We zijn keihard bezig om ook dat aspect te verbeteren. Het gaat steeds beter."

Ajax heeft ook alle reden om tevreden te zijn over Gudelj. De middenvelder scoorde namelijk al vier keer in het shirt van AFC Ajax. Kanttekening daarbij is, is dat hij een negatieve rol speelde in de tegendoelpunten tegen onder andere Rapid Wien, waarbij hij zijn directe tegenstander zag scoren.