28.09.2015 11:21

Update: Dijkhuizen geschrokken van ontslag

Trainer Marinus Dijkhuizen toont het shirt van zijn nieuwe club Brentford FC. (04-07-2015)
Trainer Marinus Dijkhuizen toont het shirt van zijn nieuwe club Brentford FC. (04-07-2015)

Brentford FC en Marinus Dijkhuizen zijn op de maandag uit elkaar. De Engelse ploeg heeft heeft de trainer op straat gezet. En dat terwijl Dijkhuizen nog maar net bij de club actief is.

Dijkhuizen verkaste begin van het seizoen van SBV Excelsior naar Brentford FC om in de Championship aan de slag te gaan. Na acht competitiewedstrijden staat het op een teleurstellende negentiende plek (van de 24 ploegen). 

Via de officiële website van Brentford maakt de club het nieuws bekend dat Marins Dijkhuizen en zijn assistent Roy Hendriksen per direct afscheid nemen van de club. De reden wordt echter niet genoemd. Brentford staat bekend, omdat het het 'Moneyball-principe' hanteert. Dit houdt in dat het door middel van statistieken het sterkst mogelijke team samenstelt.

Update: Dijkhuizen geschrokken van ontslag
Trainer Marinus Dijkhuizen heeft tegenover FOX Sports gereageerd op zijn ontslag. De oefenmeester is naar eigen zeggen geschokt en had het niet zien aankomen. 

Na acht competitiewedstrijden werd Dijkhuizen op straat gezet. Een reden heeft hij niet echt gekregen, zo geeft hij aan. "Ik moest vanochtend binnenkomen en kreeg de mededeling 'je bent ontslagen' te horen. Binnen een minuut was het gesprek voorbij", aldus een verbijsterde Dijkhuizen tegen de televisiezender.

Dijkhuizen moest direct zijn spullen pakken en vertrekken. Hij kon geen afscheid nemen van zijn spelers. "Dat is het meest trieste. Een keiharde beslissing. Ik ben geschokt en verbaast. Dit leek me geen club die dit snel doet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner