28.09.2015 10:53

Maduro: "Niets mis met de Ajax-opleiding"

Hedwiges Maduro (m.) krijgt geen centimeter ruimte van Nemanja Gudelj (r.). Ook Davy Klaassen sluit aan om druk te zetten. (26-09-2015)
Hedwiges Maduro (m.) krijgt geen centimeter ruimte van Nemanja Gudelj (r.). Ook Davy Klaassen sluit aan om druk te zetten. (26-09-2015)

Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Kenny Tete en Jaïro Riedewald zijn volgens Hedwiges Maduro toekomstige parels. De middenvelder vindt mede daarom dat de AFC Ajax-opleiding gewoon goed is.

Maduro is zelf een product van de Ajax-opleiding en speelde met FC Groningen tegen Ajax op de zaterdagavond. De afgelopen week was er veel discussie rondom de Ajax-jeugdopleiding. Deze zou volgens de ene niet goed genoeg meer zijn, volgens de ander weer juist wel. Ook Maduro heeft er een mening over. "Ik denk niet dat het en opleidingsprobleem is, maar het feit dat spelers op steeds jongere leeftijd worden weggekocht. Er is voldoende talent”, zegt hij tegen De Telegraaf.

De ervaren middenvelder ziet hetzelfde probleem in heel Nederland. "Ik denk niet dat de Eredivisie veel slechter is geworden, maar jonger en daardoor wel iets minder. De toptalenten missen de ervaring om zich heen", aldus Maduro die de huidige situatie vergelijkt met die van zichzelf toen hij doorbrak bij Ajax.

"Het grote verschil met toen ik nog jong was, is dat we jongens als Jaap Stam, Gabri en Edgar Davids hadden. Daardoor was het voor makkelijker om in te stromen. Ik kreeg veel aanwijzingen. Ze konden me in de wedstrijd sturen. Aan de andere kant, we speelden ook tegen PSV met Mark van Bommel, Phillip Cocu, Alex, Park en Gomes. Dat was ook wel wat anders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner