29.09.2015 12:34

Bournemouth moet clubtopscorer lang missen

Slecht nieuws voor AFC Bournemouth. De Engelse promovendus kan de komende tijd niet beschikken over hun sterspeler, Callum Wilson. Hij raakte zaterdag in het verloren duel met Stoke City ernstig geblesseerd.

The Cherries melden via de officiële kanalen dat Wilson de komende zes maanden uit de roulatie is. Uit onderzoek is gebleken dat hij de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. De aanvaller zal volgende week geopereerd worden aan zijn knie.

Wilson (23), vier jaar geleden nog amateurvoetballer, begon sterk aan zijn eerste seizoen in de Premier League. Hij maakte in zeven wedstrijden - waarvan hij de laatste al na zeventien minuten moest staken - vijf doelpunten in het shirt van AFC Bournemouth.

"Het is erg teleurstellend voor Callum na de fantastische start die hij dit seizoen had. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij fitter en sterker terugkeert", aldus trainer Eddie Howe op de clubwebsite van de promovendus.

"Callum is het type persoon dat zich niet aan de kant laat zetten door een terugslag. Ik weet zeker dat hij deze ervaring in iets positiefs omzet. Zoals ik vaker heb gezegd, dit soort tegenslagen zorgen ervoor dat anderen de mogelijkheid krijgen om zich te laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner