30.09.2015 14:46

Spelersgroep van Brentford steunt Dijkhuizen

Marinus Dijkhuizen kan met opgeheven hoofd vertrekken uit Engeland, dat vinden de spelers van Brentford FC, de club waar de Nederlandse trainer deze week werd ontslagen. Harlee Dean, basisspeler onder Dijkhuizen, is van mening dat elke trainer het moeilijk zou hebben bij de club.

Dijkhuizen wist in zijn eerste acht wedstrijden als trainer in de Engelse Championship acht punten te pakken en dat was voor het bestuur voldoende om de Nederlander te laten gaan. "Ik denk dat iedere trainer die hier binnenkomt het lastig heeft om de oude en nieuwe spelers te verenigen. Er heeft zoveel verandering plaatsgevonden", vertelt Dean in gesprek met West London Sport.

Brentford is één van de clubs die het principe van 'Moneyball' hanteert. Hierbij worden spelers alleen aangetrokken als ze volgens bepaalde statistieken een toegevoegde waarde kunnen zijn. Dijkhuizen werd dan ook als trainer aangesteld omdat hij met beperkte middelen het toch erg goed deed in Nederland. 

"Hij is een buitenlandse trainer, die in een nieuwe competitie begon met coachen. Daarnaast zijn er ook veel buitenlandse spelers gekomen en hebben we de kern van onze spelergroep van vorig seizoen verloren. Het zou voor iedereen een hels karwei worden", gaat de centrale verdediger verder.

"Naar mijn mening, en ook van de andere spelers, hebben we een leuke tijd gehad met Marinus. Persoonlijk dacht ik dat we net uit de negatieve spiraal begonnen te raken, maar het is nu gebeurd en we moeten weer verder." Dijkhuizen zal nu op zoek moeten naar een nieuwe club. Brentford verloor de eerste wedstrijd na zijn ontslag overigens met 2-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner