30.09.2015 17:53

Ajax A1 begint Youth League met overwinning

Ajax A1 is het nieuwe Youth League-seizoen uitstekend begonnen. De Amsterdammers versloegen woensdagmiddag Schalke 04 in de eerste ronde van het Domestic Youth Path. Het werd 2-3 in het Stimbergstadion. Over drie weken volgt de return in Amsterdam.

Het team van Gery Vink begon met drie spelers in de basis die hun wedstrijden normaliter bij Jong Ajax spelen: Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Černý. Twee van deze spelers lieten zich al vroeg in de wedstrijd van hun beste kant zien. De zeventienjarige Černý legde na zeven minuten spelen de bal terug naar aanvoerder Nouri, die van dichtbij de openingstreffer voor zijn rekening nam.

De Amsterdammers domineerden de eerste helft en kwamen tien minuten voor rust op een verdiende 0-2 voorsprong. Uit een scherpe vrije trap van Vince Gino Dekker kopte verdediger Matthijs de Ligt raak. Hoewel Ajax weinig te duchten had van Schalke 04, kwamen de Duitsers vlak voor rust nog wel terug in de wedstrijd. Spits Fabian Reese zorgde in de blessuretijd van het eerste bedrijf voor de 1-2.

Na rust werd de marge weer twee in het voordeel van de bezoekers uit Amsterdam. Het was de sterk spelende Černý die diep werd gestuurd en vervolgens de bal langs doelman Sascha Algermissen schoot: 1-3. Doordat Paul Stieber na 65 minuten spelen Schalke 04 met een rake vrije trap opnieuw in de wedstrijd bracht, werd het een spannende slotfase van de wedstrijd. Daarin kreeg Schalke 04 een paar aardige mogelijkheden om de gelijkmaker te maken, maar de Amsterdammers hielden stand.

Door: Vincent Houttuin