01.10.2015 16:54

Noorse ex-Ajacied: "Ajax een beter team"

Arkadiusz Milik viert de 1-0 van Ajax in het play-offduel van de Europa League met FK Jablonec. (20-08-2015)
Arkadiusz Milik viert de 1-0 van Ajax in het play-offduel van de Europa League met FK Jablonec. (20-08-2015)

André Bergdølmo denkt dat Molde FK de underdog is in het duel met AFC Ajax voor de Europa League. De oud-speler van Ajax denkt dat de Amsterdammers meer kwaliteit heeft.

De Noor is als speciale gast aanwezig tijdens het duel en verwacht een dominant Ajax te zien. "Ik verwacht dat Ajax controle heeft, ze hebben betere spelers en een beter team", zegt hij in gesprek met Ajax.nl. Molde won in het eerste duel knap van Fenerbahçe (3-1).

Bergdølmo verwacht niet dat de Noren dat kunstje kunnen herhalen. "Het was hun beste wedstrijd ooit, vonden ze. Om dat te herhalen wordt moeilijk. Maar ze zijn een goed georganiseerd team. Het zal interessant worden om te zien hoe ze tegen Ajax zullen spelen. Maar ik denk dat Ajax gaat winnen."

Zelf is de 43-jarige ex-professioneel uit beeld verdwenen. "Ik woon net boven Oslo, op veertig minuten vliegen van Molde. Momenteel volg ik de trainerscursus en ik ben al zeven jaar bezig in het trainersvak. Dus ik kijk al wel een beetje met een trainersoog naar de trainingen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner