02.10.2015 14:15

Gudelj: "Tegengoal scoren we eigenlijk zelf"

Nemanja Gudelj gaat hier een fysiek duel aan met aanvoerder Daniel Berg Hestad van Molde FK. Beide spelers moeten tot het uiterste gaan om de bal te winnen. (01-10-2015)
Nemanja Gudelj gaat hier een fysiek duel aan met aanvoerder Daniel Berg Hestad van Molde FK. Beide spelers moeten tot het uiterste gaan om de bal te winnen. (01-10-2015)

Nemanja Gudelj baalt van het gelijke spel van AFC Ajax tegen Molde FK. De middenvelder vond dat de Amsterdammers sterker waren dan de Noorse opponent, maar uiteindelijk werd het 1-1.

De Servische middenvelder baalt vooral van de tegengoal die Ajax incasseerde. "De tegengoal scoren we eigenlijk ook weer zelf", aldus Gudelj tegenover Ajax Life. Jaïro Riedewald leed bij de tegentreffer balverlies, maar Gudelj vindt het te makkelijk om alleen de jonge centrale verdediger de schuld te geven. "We zijn een team, we gaan met z'n allen in de fout. Jairo verspeelt de bal, maar vijf of zes anderen herstellen het niet. Het is een teamfout, zoals we ook als team kansen hebben gemist."

Ajax speelde volgens Gudelj een goede wedstrijd, maar de middenvelder vond wel dat er teveel duels werden verloren. "Een groot deel van de wedstrijd hebben we Molde in de tang, maar we kregen ook gevaarlijke counters tegen. De ruimte tussen de linies werd te groot, waardoor zij de tweede bal wonnen."

Na twee duels in de Europa League staat Ajax op twee punten. Molde FK staat op vier punten, terwil Celtic FC en Fenerbahçe op twee en één punt staan. Ajax zal alle zeilen bij moeten zetten om ten koste van Celtic en Fenerbahçe door te bekeren. "Het is nog te vroeg om te zeggen dat het niet lukt. Ik denk dat de clubs in deze groep erg aan elkaar zijn gewaagd. Beide wedstrijden eindigen gelijk. Molde is geen kleine, slechte ploeg. Je wint niet zomaar een uitwedstrijd tegen Fenerbahçe", aldus Gudelj over de verrassing van Groep A. "We moeten positief blijven en vooruit kijken. Er komen enkele belangrijke wedstrijden aan, die moeten we proberen te winnen. Wij moeten uiteindelijk aan het langste eind trekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner