03.10.2015 11:55

'Matchfixing bij oefenduel van VVV in 2013'

In de winterstop van het seizoen 2012/2013 is een oefenwedstrijd van VVV-Venlo gemanipuleerd. De Limburgers speelden in januari 2013 een oefenpotje tegen het Belgische Sporting Charleroi en volgens de autoriteiten in Singapore is de wedstrijd omgekocht.

Dit meldt de Volkskrant, die een justitieel document in handen heeft van de openbaar aanklager in Singapore. VVV-Venlo, in de periode van de wedstrijd nog een club uit de Eredivisie, had zelf niets te maken met de omkoping. Uit de documenten blijkt dat er 25.000 euro is betaald om de oefenwedstrijd te beïnvloeden.

In Singapore is een 42-jarige man opgepakt die dat geldbedrag aan drie Macedoniërs betaald zou hebben. Eén van deze Macedoniërs wordt bij naam genoemd in de aanklacht en is actief als assistent-scheidsrechter. Het vermoeden bestaat dat deze scheidsrechter de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Sporting Charleroi heeft gefloten.

"Ik schrik van dit nieuws", vertelt VVV-woordvoerder Lucas Bremmers. "Gelukkig zijn er geen aanwijzingen dat iemand van ons erbij betrokken was. Ik was bij die wedstrijd en heb niks gemerkt. Het is geen prettige gedachte dat zoiets onder onze neus is gebeurd, op een veldje in Turkije voor dertig man publiek. Zo ver reikt de gokmaffia uit Singapore dus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner