05.10.2015 10:44

"Hadden de goals met Heitinga ook gevallen?"

AFC Ajax verloor in eigen huis met 1-2 van PSV en analist Aad de Mos is van mening dat trainer Frank de Boer John Heitinga moest opstellen. Met zijn ervaring had hij de twee doelpunten kunnen voorkomen, zo denkt De Mos.

Voor De Telegraaf analyseert De Mos het duel. Hij vindt dat trainer De Boer een aantal fouten heeft gemaakt. "Frank houdt te lang vast aan bepaalde jonge spelers. In topwedstrijden wordt er iets anders gevraagd. Je denkt toch niet dat die goals met John Heitinga waren gevallen?", aldus De Mos. "Die herkent zulke gevaarlijke situaties wel. Bij beide momenten kwamen de gebreken van Veltman en Jairo Riedewald aan het licht. Ze staan positioneel slecht en gaan te slap het duel aan."

Bij de 0-1 en de 1-2 van Gastón Pereiro ging Jaïro Riedewald het duel slap aan, waarna hij de bal in het dak van het doel kon schieten. Later in het duel wist hij zich weer los te schudden van zijn directe tegenstanders. "Ajax kijkt tegenwoordig toch naar data en heeft allerlei wetenschappers in huis. Laat die er maar een verklaring voor vinden", zegt De Mos enigszins op een cynische manier. "Volgens mij lag het veel meer aan de opstelling van Ajax en het wisselbeleid van De Boer. In de topwedstrijden blijkt dat het positiespel van Ajax toch niet zo goed is als men denkt. Tegen mindere goden gaat het allemaal wel aardig, maar Rapid Wien of PSV is andere koek."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner