05.10.2015 14:33

Van Hanegem: "Pereiro laconiek, maar goed"

Gastón Pereiro (l.) is Riechedly Bazoer (m.) en Joël Veltman (r.) te snel af tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)
Gastón Pereiro (l.) is Riechedly Bazoer (m.) en Joël Veltman (r.) te snel af tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)

Willem van Hanegem heeft zondagmiddag genoten van Gastón Pereiro. De aanvaller schoot PSV hoogstpersoonlijk naar een 2-1 overwinning op Ajax.

"Pereiro is een laconieke speler, maar erg goed", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "In een eerdere column heb ik dat ook al geschreven en ik heb het een paar weken geleden ook al tegen Marcel Brands (technisch directeur van PSV, red.) gezegd. Dat hij veel kan, zag ik al na een invalbeurt van een kwartier, aan het begin van het seizoen. Dat zie je aan zijn balbehandeling. Hij doet alles bewust, hij herkent de snelheid van de bal en staat daardoor vaak vrij. Je ziet dat het een geboren voetballer is."

"Waar anderen soms met hangen en wurgen kunnen aanhaken, heeft een speler als hij geen moeite met het spel", vervolgt Van Hanegem. "Natuurlijk, soms doet hij weleens wat fout, maar dat overkomt zelfs Lionel Messi. Je ziet dat het voetbal hem gemakkelijk afgaat. Hij denkt altijd vooruit, weet dus vaak iets te creëren. Er zit altijd een gedachte achter, mooi om te zien. Die 1-0 bijvoorbeeld: één, twee korte bewegingen en boem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner