05.10.2015 21:42

'Barcelona-scout bekeek Bazoer tegen PSV'

Gastón Pereiro (l.) is Riechedly Bazoer (m.) en Joël Veltman (r.) te snel af tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)
Gastón Pereiro (l.) is Riechedly Bazoer (m.) en Joël Veltman (r.) te snel af tijdens het competitieduel Ajax - PSV. (04-10-2015)

Riechedly Bazoer maakt naam in Nederland, maar zijn prestaties zijn ook over de grenzen niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de topper tussen Ajax en PSV zaten er namelijk scouts van FC Barcelona op de tribune voor Bazoer. Volgens de Spaanse krant El Mundo Deportivo heeft de Catalaanse club het talent van Ajax al meerdere keren bekeken.

De krant geeft aan dat Ariedo Braida, de technische man van de Spaanse grootmacht, Bazoer al tijdens verschillende wedstrijden heeft bezocht en dat Roberto Fernandez afgelopen zondag aanwezig was in de Amsterdam Arena. De krant vergelijkt de achttienjarige Ajacied met Frank Rijkaard en denkt dat de jongeling een grote toekomst tegemoet gaat.

Bild schreef eerder al dat ook andere Europese grootmachten achter het supertalent aan zouden zitten. Volgens de Duitse krant zouden onder andere Arsenal, Real Madrid en Bayern München ook interesse hebben in de diensten van Bazoer. Met het bezoek van scout Fernandez lijkt Barcelona echter de eerste ploeg te zijn die hem daadwerkelijk aan het testen is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner