06.10.2015 13:56

Fischer moppert over wisselende rol bij Ajax

Viktor Fischer heeft van dichtbij de 1-0 gemaakt. Hidde Jurjus van De Graafschap (l.) vraagt zich af hoe het kan dat de Deen zo vrij stond. (23-09-2015)
Viktor Fischer heeft van dichtbij de 1-0 gemaakt. Hidde Jurjus van De Graafschap (l.) vraagt zich af hoe het kan dat de Deen zo vrij stond. (23-09-2015)

Viktor Fischer ontpopt zich bij AFC Ajax als manusje van alles. De Deen speelde als linksbuiten, rechtsbuiten, aanvallende middenvelder en als spits dit seizoen. Heel blij is hij niet met die rol.

In gesprek met het Algemeen Dagblad mokt Fischer over zijn huidige rol in Amsterdam. Trainer Frank de Boer heeft de keuze uit diverse opties voor de linksbuiten en als aanvallende middenvelder staat in principe Davy Klaassen geposteerd. In de spits speelt Arek Milik, maar tegen PSV koos De Boer voor Fischer in de punt van de aanval.

Fischer gaat desgevraagd in op zijn rol. "Als de trainer mij als spits laat spelen, speel ik lekker in de spits", klinkt het enigszins ontevreden. In de spits wordt namelijk wat anders gevraagd dan als een buitenspeler. Tegen PSV moest Fischer veel kopduels aangaan. "Tegen Jeffrey Bruma win ik misschien twee van de tien kopduels...", mopperde Fischer.

Bij Ajax heeft Davy Klaassen een lichte hersenschudding opgelopen, waardoor het goed mogelijk is dat Fischer weer als nummer 'tien' wordt neergezet. Voorlopig hoeft de Deen daar nog niet over na te denken. Ajax speelt pas op 17 oktober het volgende duel met Heracles Almelo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner