07.10.2015 20:50

Oranje u19 haalt flink uit tegen Gibraltar

Oranje onder de negentien jaar heeft de eerste stap richting het EK 2016 in Duitsland gezet. De Nederlanders versloegen dinsdagavond Gibraltar. De dubbele cijfers werden net niet gehaald.

Het team van trainer Aron Winter versloeg de leeftijdsgenoten uit Gibraltar met 9-0. Steven Bergwijn (PSV) opende na zeven minuten de score namens de Nederlanders. Sam Lammers, eveneens van PSV, maakte voor rust nog twee doelpunten.

Lammers maakte na rust zijn hattrick compleet. Jari Schuurman (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Vince Gino Dekker (Ajax), Abdelhak Nouri (Ajax) en nogmaals Schuurman completeerden in de tweede helft de 9-0 eindstand.

Het Nederlandse jeugdelftal speelt in Frankrijk een mini-toernooitje met Liechtenstein, Frankrijk en Gibraltar. De nummers één en twee plaatsen zich voor de volgende ronde van de kwalificatiereeks. De ploeg van Winter speelt vrijdag tegen Liechtenstein en maandag tegen Frankrijk.