08.10.2015 14:12

Geen drie punten voor Arsenal na dopingzaak

Arsenal hoeft niet om een zeer positieve meevaller te rekenen in de Champions League. De Gunners verloren in de groepsfase van Dinamo Zagreb (1-2), maar in dat elftal werd een speler betrapt op doping. Dit geval zorgt er echter niet voor dat Arsenal de overwinning krijgt.

Na de slechte start van Arsenal in het kampioenenbal, de club uit Londen verloor na het duel met Dinamo Zagreb ook van Olympiakos, zijn drie punten meer dan welkom om alsnog succes te hebben in Europa. In dopinggevallen is het wel eens voorgekomen dat een ploeg de wedstrijd alsnog verloor, maar in het geval van Arsenal geldt dit niet.

Goal sprak met de UEFA en die gaf de volgende beredenering: "Alleen als twee of meer spelers van hetzelfde team betrapt zijn op het gebruik van doping in één en dezelfde competitie, worden teamstraffen uitgedeeld." Omdat alleen Arijan Ademi in staat van beschuldiging is gesteld, zal de winstpartij van Dinamo Zagreb niet worden omgezet in een reglementaire verliesbeurt.

Arsenal speelt de komende twee wedstrijden in de Champions League tegen Bayern München en zal in dat pittige tweeluik resultaat moeten halen om uitzicht te houden op de knock-outfase van het kampioenenbal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner