08.10.2015 20:44

Lof voor trainer Van Nistelrooy: "Toptrainer"

Het duurt mogelijk niet lang meer voordat Ruud van Nistelrooy zich als trainer in het Nederlandse voetbal meldt. De huidige assistent-trainer van het Nederlands elftal is bezig met een cursus en maakt indruk als eindverantwoordelijke.

De oud-spits van onder andere PSV, Manchester United, Real Madrid en Hamburger SV liep de afgelopen weken mee bij de Eindhovenaren om voor de groep van Jong PSV te staan. "De afgelopen twee wedstrijden heb ik alle ruimte gekregen om twee wedstrijden de verantwoordelijkheid te nemen, met daaraan ook nog een paar trainingen gekoppeld", vertelt hij in gesprek met PSV TV.

"Het was voor mij een prachtige ervaring en ook leerzaam." In het kader van een trainerscursus moeten cursisten meelopen bij een profclub. Van Nistelrooy beleefde bijzonder goede jaren in het elftal van PSV en was daarom uiteraard welkom in Eindhoven. Pascal Jansen, de officiële trainer van de beloften van PSV, gaf de touwtjes graag uit handen. "Het is een toptrainer in de dop. Als je mannen als Ruud kunt steunen in zo'n proces, dan geniet je zelf ook natuurlijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner