09.10.2015 08:00

Geblesseerde Agüero haakt af voor Paraguay

Kun Agüero stort ter aarde in de wedstrijd tegen Crystal Palace. De Argentijn raakt geblesseerd na een pittig duel en moet zich laten vervangen. (12-09-2015)

Het Argentijnse voetbalelftal mist in de volgende interland tegen Paraguay Sergio Agüero. De aanvaller viel donderdagavond (plaatselijke tijd) in de eerste helft geblesseerd uit in het WK-kwalificatieduel met Ecuador. Argentinië verloor die wedstrijd verrassend met 2-0.

Agüero begon al niet topfit aan de wedstrijd, want hij was afgelopen zaterdag al met een pijnlijke hamstring het veld afgestapt tijdens het memorabele duel van zijn club Manchester City in de Premier League. City won met 6-1 van Newcastle United en Agüero scoorde in een tijdsbestek van twintig minuten vijf keer.

"We hebben hem deze week goed verzorgd en hij voelde zich voor aanvang van de wedstrijd prima, maar al gauw kwam de pijn terug. De blessure is nu verergerd en hij zal niet meedoen tegen Paraguay", zei bondscoach Gerardo Martino van Argentinië, die ook al zijn geblesseerde sterspeler Lionel Messi mist.