09.10.2015 08:30

Verrassende nederlagen Brazilië en Argentinië

De voetbalgrootmachten Brazilië en Argentinië zijn de kwalificatiecampagne voor het WK in 2018 slecht begonnen. Brazilië verloor verrassend de uitwedstrijd in Santiago met 2-0 van Chili. Argentinië liep tegen een nog grotere domper op door in eigen huis met 2-0 te verliezen van Ecuador.

De Argentijnen misten in Buenos Aires hun geblesseerde vedette Lionel Messi, maar dat kon de nederlaag tegen het veel zwakker geachte Ecuador niet verklaren. "We hadden totaal geen antwoord op het spel van Ecuador; we waren geen moment beter", oordeelde middenvelder Javier Mascherano na de wedstrijd. De doelpunten van Ecuador vielen kort na elkaar in de 80e en 81e minuut en kwamen op naam van Frickson Erazo en Felipe Caicedo.

Chili won deze zomer de Copa America en gaf vijfvoudig wereldkampioen Brazilië ervan langs: Eduardo Vargas (72e minuut) en Alexis Sánchez (89e minuut) scoorden voor de thuisploeg.