09.10.2015 22:56

Rusland houdt Zweden eronder

Rusland heeft in groep G van het kwalificatietoernooi voor het EK in 2016 de kansen in eigen hand gehouden. De nummer twee won vrijdagavond met 2-1 van hekkensluiter Moldavië. De Russen hebben daardoor maandag in de afsluitende poulewedstrijd thuis tegen het uitgeschakelde Montenegro aan een gelijkspel genoeg om Zweden onder zich te houden en met groepswinnaar Oostenrijk direct door te gaan naar het eindtoernooi in Frankrijk.

Rusland kwam in Chisinau pas na de rust tot scoren. Sergei Ignasjevitsj en Artem Dzioeba brachten de Russische treffers op hun naam.

Zlatan Ibrahimovic vervulde bij Zweden in de uitwedstrijd tegen Liechtenstein (0-2) weer eens een hoofdrol. De topscorer van Paris Saint-Germain miste in Vaduz vlak voor rust een strafschop. Die fout maakte hij in de 56e minuut goed met het tweede doelpunt voor de Zweedse ploeg. Marcus Berg had voor de bezoekers na ruim een kwartier de score geopend. Ibrahimovic heeft nu 58 keer gescoord voor Zweden, dat in de laatste wedstrijd tegen Moldavië sowieso moet winnen om nog kans te maken op directe kwalificatie.