10.10.2015 10:25

"Discipline blijft een probleem in Kazachstan"

Raymond Atteveld als trainer van ADO Den Haag langs de zijlijn tijdens het competitieduel bij FC Twente. (12-03-2010)
Raymond Atteveld als trainer van ADO Den Haag langs de zijlijn tijdens het competitieduel bij FC Twente. (12-03-2010)

Raymond Atteveld kent perfect de kwaliteiten en minpunten van het voetbal in Kazachstan. De voormalig trainer van onder meer Roda JC werkt in Kazachstan in de jeugdopleiding van Keirat Almaty. 

Atteveld heeft als opdracht het niveau van de jeugdopleiding omhoog te schroeven. "Kazachstan heeft op voetbalgebied een inhaalslag te maken. Dat kan snel gaan, zeker door het geld wat hier zit", vertelt Atteveld aan de NOS. "Er wordt veel geld gestopt in het halen van goede spelers, maar ook in het behouden van de beste Kazachse spelers. De jeugdopleiding is ook belangrijk, daar zijn wij hier mede voor verantwoordelijk."

De oefenmeester weet als geen ander waar het bij de spelers van Kazachstan aan schort. "Grootste probleem blijft de discipline. Om elke dag de dingen te doen, die in West-Europa normaal zijn. Ze willen hier na een overwinning nog wel eens gaan zweven."

Desondanks verwacht de keuzeheer geen makkelijke wedstrijd voor het Nederlands elftal.  "Maar het zal lastig worden voor Oranje, omdat Kazachstan heel compact zal spelen. Ze spelen waarschijnlijk met vijf verdedigers en vier middenvelders en maar één aanvaller. Dan is het moeilijk om er doorheen te komen."

"Nederland moet het baltempo hoog houden en snel van kant wisselen. Dat is noodzakelijk. Kazachstan is Russisch geschoold en is gericht op fysiek spel. Tussen de linies ligt ruimte voor Oranje."

Het duel tussen Nederland en Kazachstan is om 18.00 uur LIVE te volgen op Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner