10.10.2015 20:02

IJsland verspeelt 2-0 voorsprong tegen Letland

IJsland heeft zaterdag verzuimd de koppositie in groep A van de EK-kwalificatie te verstevigen. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck, al zeker van een EK-debuut volgend jaar in Frankrijk, verspeelde in Reykjavik tegen Letland een voorsprong van 2-0. De Letten knokten zich in de tweede helft terug tot 2-2.

Kolbeinn Sigþórsson opende in de vijfde minuut de score. De IJslandse spits, die de aanvoerdersband droeg, tikte de rebound in nadat de Letse doelman een vrije trap van Gylfi Sigurdsson voor zijn voeten had getikt. Sigurdsson zelf verdubbelde de score even later met zijn zesde doelpunt van deze kwalificatiereeks. De spelmaker kreeg de bal rond de middenlijn, stoomde op richting het Letse doel en knalde de bal vanaf twintig meter in de hoek.

IJsland gaf de wedstrijd na rust echter uit handen. Doelman Hannes Halldórsson van NEC moest twee tegentreffers incasseren, waardoor Letland een puntje pakte bij de koploper.