11.10.2015 12:25

Mexico houdt VS uit Confederations Cup

Mexico heeft zich ten koste van de Verenigde Staten geplaatst voor de Confederations Cup in Rusland in 2017. De Mexicanen wonnen zaterdagavond (lokale tijd) in het Amerikaanse Pasadena de strijd om de CONCACAF Cup met 3-2.

Het duel om de beker is een nieuw idee van de FIFA en werd dit jaar voor het eerst werd gespeeld. De wereldvoetbalbond probeert daarmee een brug te bouwen tussen de Noord-Amerikaanse Gold Cup (elke twee jaar gespeeld) en de Confederations Cup (eens in de vier jaar). Normaal gezien zou Mexico als winnaar van de Gold Cup in 2015 rechtstreeks naar Rusland gaan. Maar daardoor zou de toernooizege van de VS uit 2013 internationaal waardeloos zijn.

Dus besloot de FIFA dat de winnaars van de twee edities van de Gold Cup samen moesten strijden om het ticket. Die strijd won Mexico, al kostte het behoorlijk wat moeite. Na 90 minuten stond het 1-1 en dus moest de verlenning uitkomst bieden. Daarin leek Paul Aguilar de wedstrijd te beslissen, maar Bobby Wood trok de stand nog gelijk. Pas in de 118e minuut bepaalde Aguilar alsnog de eindstand.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner