12.10.2015 10:24

Huntelaar geniet van het vertrouwen van Blind

Robin van Persie (r.) wordt tegen Kazachstan in het veld gebracht voor Klaas Jan Huntelaar (l.) en speelt zijn honderdste wedstrijd voor het Nederlands elftal. (10-10-2015)
Robin van Persie (r.) wordt tegen Kazachstan in het veld gebracht voor Klaas Jan Huntelaar (l.) en speelt zijn honderdste wedstrijd voor het Nederlands elftal. (10-10-2015)

Klaas Jan Huntelaar is blij met het vertrouwen die hij krijgt van bondscoach Danny Blind. De spits van FC Schalke 04 lijkt de concurrentiestrijd te hebben gewonnen van Robin van Persie.

Bert van Marwijk, Louis van Gaal en Guus Hiddink stonden allemaal voor dezelfde keuze. Wie is de nummer één spits van Oranje? Alle drie kozen voor Robin van Persie. Bondscoach Danny Blind lijkt echter de voorkeur te geven aan Klaas Jan Huntelaar.

Het vertrouwen van Blind betaalde Huntelaar uit in de vorm van een assist op de 0-2 tegen Kazachstan. "De eerste helft heb ik lekker gespeeld en bij het tweede doelpunt had ik een goede bijdrage", aldus Huntelaar tegen De Telegraaf. Hij gaf een steekpass op Wesley Sneijder die vervolgens de bal binnenschoot. 

Robin van Persie viel in de 87ste minuut in en dat was een gunst van Danny Blind, zodat de spits zijn honderdste duel voor Oranje kon spelen. Een teken aan de wand dat Huntelaar tegen Tsjechië opnieuw in de spits zal staan. "Na Turkije uit voelt het lekker om het vertrouwen weer terug te hebben gekregen", aldus de spits die Robin van Persie kan inhalen als topscorer aller tijden.

Daarvoor zal hij hoogstwaarschijnlijk wel door moeten voetballen tot na het EK. Huntelaar staat op 41 goals, terwijl Robin van Persie op 49 treffers staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner