12.10.2015 11:51

Tete ontvangt haasje: "Gelukkig geen speech"

Kenny Tete (l.) mag debuteren in het shirt van Oranje. De Ajacied is niet onder de indruk van Ulan Konysbaev, die druk probeert te zetten. (10-10-2015)
Kenny Tete (l.) mag debuteren in het shirt van Oranje. De Ajacied is niet onder de indruk van Ulan Konysbaev, die druk probeert te zetten. (10-10-2015)

Kenny Tete ontving na het duel met Kazachstan zijn haasje. Alle debutanten van Oranje ontvangen traditiegetrouw het haasje en moeten eigenlijk speechen. Tete ontsprong de dans.

"Ik heb net van KNVB-directeur Bert van Oostveen het haasje voor mijn eerste interland ontvangen", zei hij tegen De Telegraaf. Tete was niet alleen. Anwar El Ghazi, Virgil van Dijk en Jeroen Zoet ontvingen er ook één. "Normaal gesproken moet je een speech houden. Maar doordat er vier jongens debuteerden en er tijdsgebrek dreigde, hoefde dat gelukkig niet."

Tete speelde zelf een sterk duel tegen Kazachstan, maar zag ook zijn collega-debutanten een goed duel spelen. "Als je ziet hoe Anwar en Virgil het hebben ingevuld, denk ik niet dat je hebt gemerkt dat we met drie debutanten startten. En Jeroen viel op een beladen moment toch wel goed in."

De rechtsback koos ervoor om in de openingsfase geen risico's te nemen. "Omdat ik mezelf op dit rare veld niet in de problemen wilde brengen, schoot ik de bal blind naar voren. Maar daarna heb ik ook voetballend mijn bijdrage kunnen leveren. Of die tackles en slidings mijn handelsmerk zijn? Het was wel lekker om er een paar zo goed op de bal te zetten. Dan groei je in de wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner