12.10.2015 13:31

Blind over akkefietje: "Bonje was het niet"

Robin van Persie en Memphis Depay hadden het onlangs tijdens een training van Oranje aan de stok met elkaar. Volgens bondscoach Danny Blind wordt het akkefietje opgeblazen door de media en was het bovendien niet de reden waarom Van Persie niet in de basis begon tegen Kazachstan.

"Bonje was het niet", aldus Blind tegenover De Telegraaf. "Er zijn op trainingen wel eens situaties waar spelers anders over denken. Daar spreek je dan over. Dat is gebeurd en dan is het afgelopen", aldus Blind, die Van Persie tegen Kazachstan niet liet starten. "Het heeft voor mij geen rol gespeeld."

Van Persie viel tegen Kazachstan vlak voor tijd in en daardoor staat de aanvaller nu op honderd interlands. "Ik had een scenario met Robin in mijn hoofd dat wanneer we niet op voorsprong zouden komen, ik hem zou brengen als tweede spits. Als de stand het toelaat, dan je gun natuurlijk iemand zijn 100e interland. Maar ik moest dat lang uitstellen, omdat we vanwege de wissels mogelijk met tien man zouden komen te staan."

Van Persie zou niet blij zijn geweest met zijn invalbeurt, maar volgens Blind is dat niet waar. "Onzin. Robin was er heel blij mee. Hij wilde dolgraag die honderdste interland spelen. Dat begrijp ik, dat andere mensen dat niet begrijpen, begrijp ik dan weer niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner