14.10.2015 11:43

UEFA onderzoekt rellen Engeland en Litouwen

De voetbalbonden van Engeland en Litouwen moeten rekening houden met een forse boete van de UEFA. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar vechtpartijen tussen beide supportersgroepen op de tribune tijdens de interland in Litouwen (0-3) van maandag.

De Engelsen wonnen het duel maandag eenvoudig. In Vilnius werd het 0-3. Daardoor behield Engeland de honderd procent score en gaat het met veel vertrouwen naar het EK in Frankrijk. Litouwen speelde in de poule met Engeland, Zwitserland, Slovenië, Estland en San Marino geen rol van betekenis. Het land werd vijfde, voor hekkensluiter San Marino.

Moldavië

Ook naar de Moldavische voetbalbond loopt een onderzoek. Supporters zouden zich vorige week in de thuiswedstrijd tegen Rusland onder meer schuldig hebben gemaakt aan racisme en het afsteken van vuurwerk. Het deerde de Russen niet, want op vreemde bodem werd er met 1-2 gewonnen. Het betekende de opmaat voor directe kwalificatie voor het EK in Frankrijk

De UEFA behandelt de zaken op 22 oktober. Dan worden ook de gebeurtenissen bij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Schotland en Polen van vorige week doorgenomen. Tijdens dat duel betraden supporters het veld en werd in het Poolse vak vuurwerk afgestoken.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner