14.10.2015 14:43

Cziommer (34) stopt definitief met voetballen

Simon Cziommer heeft na aan clubloze periode van ruim drie maanden besloten om niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. De 34-jarige middenvelder hoopte nog op een mooie club, maar besefte dat dit niet meer ging gebeuren.

"Ja, ik ben klaar", is de Duitser meer dan duidelijk. "FC Twente, AZ en FC Utrecht. Dat waren clubs waar ik over zou hebben nagedacht, als ze me een aanbieding hadden gedaan", vertelt hij op de clubwebsite van FC Utrecht. "Maar ik besefte: die gaan mij niet meer benaderen. Dan is het voorbij. En weet je wat het is? Het is goed geweest."

"Ja, het besluit maakte me emotioneel. Maar ik ben blij dat ik zélf het einde van mijn loopbaan heb bepaald." Cziommer zegt het voetbal in ieder geval niet volledig gedag, want hij wil actief blijven in de voetballerij. "De vraag is: hoe loopt de weg daarheen? Ik wil mijn fundament zo breed mogelijk maken."

"Nú het fundament leggen, dan naar de top van de ijsberg. Wat die top van die ijsberg is, houd ik nog even voor mezelf. Ik wil in elk geval trainersdiploma’s halen, de economische kant van een voetbalbedrijf leren kennen, meekijken met een technisch directeur en bekijken hoe het begeleiden van spelers me bevalt. Niet alleen begeleiden op voetbalvlak, maar ook op het mentale en financiële deel; alles wat erbij komt kijken. Pas als ik dat alles heb gedaan, kan ik zeggen: ok, nú ga ik naar die top van die ijsberg toe."

Cziommer begon zijn carrière bij FC Schüttorf 09 in Duitsland, maar werd al snel opgepikt door FC Twente. Het goede spel van Cziommer in Enschede werd opgemerkt door Schalke 04, dat hem overnam van de Tukkers. In de Bundesliga kon de middenvelder echter geen indruk maken, waarop hij terugkeerde bij FC Twente. Vervolgens speelde Cziommer nog voor Roda JC, AZ, FC Utrecht, Vitesse en Heracles Almelo. Tevens maakte hij drie seizoenen mee in Oostenrijk, bij RB Salzburg. In totaal kwam Cziommer tot een kleine vierhonderd wedstrijden in zijn carrière, waarvan 230 in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner