15.10.2015 10:32

Alflen blikt terug: "Eenheid was ver te zoeken"

Rob Alflen heeft zich uitgelaten over zijn periode als hoofdtrainer van FC Utrecht. De coach zag geen eenheid en werd daarnaast ook geconfronteerd met de situatie rondom Anouar Kali.

Alflen was tijdens het seizoen 2014/2015 hoofdtrainer van FC Utrecht. Directeur Wilco van Schaik beloofde bij zijn aanstelling dat FC Utrecht spektakel zou gaan leveren. "Ik kon achter de doelstellingen staan. Ik zou meer jeugd inpassen, er moest meer gebeuren voor het doel. Maar misschien hadden we dat van het spektakel beter intern kunnen houden. Dat denk ik nu wel."

"De eenheid was bij FC Utrecht ver te zoeken", vervolgt Alflen tegenover het Algemeen Dagblad. De coach leek de boel op de rit te krijgen, totdat Kali ploeggenoot Kristoffer Peterson een gebroken kaak sloeg. "We zetten er een tandje bij en het zag er eigenlijk goed uit. Maar toen kregen we dus dat geval met Anouar Kali. Op de beelden zagen we later pas dat hij ook assistent Danny Koevermans aanviel. Toen hadden we hem zeker harder moeten straffen."

Kali kreeg in eerste instantie een geldboete en speelde tijdens het duel met PEC Zwolle gewoon mee. "Bij die wedstrijd hing zó'n vreemde sfeer. Alsof ik in een slechte horrorfilm zat. Je voelde dat toeschouwers boos waren dat hij meespeelde." Twee weken later vertrok Kali naar Qatar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner