15.10.2015 14:51

Geblesseerde Lewis: "Ik was ready for war”

Op schitterende wijze werkt Kwame Quansah de bal weg tijdens AZ - Go Ahead Eagles. Fernando Lewis kan alleen maar toekijken. (08-03-2014)
Op schitterende wijze werkt Kwame Quansah de bal weg tijdens AZ - Go Ahead Eagles. Fernando Lewis kan alleen maar toekijken. (08-03-2014)

De opgelopen blessure van AZ-speler Fernando Lewis in het duel met FC Groningen was een grote domper voor de jongeling zelf. Inmiddels is de aanvaller begonnen aan zijn revalidatie, maar nog altijd baalt hij enorm van zijn kwetsuur.

"Ik was ready for war. Ik ben er ziek van", geeft Lewis aan tegenover RTV Noord-Holland. De aanvaller had in de uitwedstrijd tegen FC Groningen zijn eerste basisplaats van het seizoen te pakken en daarom was het uitvallen extra pijnlijk. "Het kan heel lang duren, je kunt nu niet veel meer doen dan bij de medische staf zijn en hopen dat je terugkeert op het niveau dat je had."

De aanvaller speelde die wedstrijd als linksachter, iets wat John van den Brom al een tijdje op liet trainer. "Waarom nu en waarom ik denk je dan. Het ging net goed in deze periode. Een jaar revalideren is niet niks. Maar je moet verder."

Dat de klapt hard aankwam is duidelijk, want de AZ-speler dacht er zelfs aan om te stoppen, zeker omdat in 2012 ook al lang moest herstellen van een slopende knieblessure. Toch heeft hij de strijd niet opgegeven en dat komt met name door de steun van zijn familie. "Je doet het voor jezelf maar ook voor hen. Je merkte dat zij ook verdrietig waren. Ik hoop dat ik doorbreek bij AZ en iedereen kan laten zien waar Fernando vandaan komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner