16.10.2015 15:20

FIFA start onderzoek naar transfer Neymar

Santos FC wil dat Neymar en FC Barcelona flink worden gestraft nadat er volgens de Braziliaanse club diverse fouten zijn gemaakt tijdens de overgang van Neymar naar de Spanjaarden. Zij eisen een schorsing van een half jaar.

De internationale voetbalbond FIFA is vrijdag op verzoek van Santos een onderzoek begonnen naar de transfer van Neymar naar FC Barcelona. Volgens de Braziliaanse club zijn er bij de overgang van de aanvaller naar Spanje meerdere overtredingen van het FIFA-reglement gemaakt. Santos wil nu dat de dribbelaar voor een halfjaar wordt uitgesloten.

Neymar is zich van geen kwaad bewust. Hij liet eerder al weten van de toenmalige voorzitter van Santos schriftelijk toestemming te hebben gekregen om met Barcelona te mogen onderhandelen over een transfer. Met die in 2013 afgeronde overgang zou volgens de Catalanen 55 miljoen euro zijn gemoeid. Inmiddels is duidelijk dat Barcelona veel meer geld voor Neymar heeft neergeteld.

Het is druk rondom Barcelona en Neymar. De Braziliaanse aanvaller werd eerder al verdacht van belastingfraude, terwijl zijn teamgenoot Lionel Messi een gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Ook hij wordt verdacht van belastingfraude.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner