18.10.2015 09:16

Bazoer hoeft niet te vrezen voor een schorsing

Riechedly Bazoer vliegt letterlijk over het veld tijdens de competitiewedstrijd Heracles Almelo - PSV. (17-10-2015)
Riechedly Bazoer vliegt letterlijk over het veld tijdens de competitiewedstrijd Heracles Almelo - PSV. (17-10-2015)

Riechedly Bazoer en Ajax hoeven geen onderzoek van de aanklager betaald voetbal af te wachten na het duel met Heracles Almelo. De middenvelder zwaaide in een persoonlijk duel met zijn armen en raakte Illias Bel Hassani, maar scheidsrechter Kevin Blom lijkt de situatie beoordeeld te hebben. Hierdoor kan de aanklager betaald voetbal niet overgaan tot een onderzoek, omdat daarbij een scheidsrechter gepasseerd wordt, dat wil de KNVB niet.

Bazoer begon tijdens de wedstrijd Heracles Almelo - Ajax aan een demarrage, maar kwam onder druk te staan van Bel Hassani. Het persoonlijke duel op het middenveld werd echter vroegtijdig afgebroken, nadat Bazoer met zijn uitgestoken hand het gezicht van de Heracles Almelo-middenvelder raakte. Bel Hassani ging naar de grond, maar op beelden is volgens De Telegraaf te zien dat Blom, scheidsrechter van dienst in Almelo, het signaal van doorspelen gaf.

Ajax won de wedstrijd in het Polman Stadion met 2-0, waardoor het sowieso koploper blijft in de Eredivisie na deze speelronde. Concurrent Feyenoord kan op gelijke hoogte komen, mits het de eigen wedstrijd in speelronde negen wint. De Rotterdammers treden zondagmiddag aan tegen sc Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner