18.10.2015 09:53

El Ghazi over spitspositie: "Moet ik kunnen'

Nemanja Gudelj (l.) en Anwar El Ghazi (r.) zijn in extase nadat Ajax op een 0-1 voorsprong is gekomen tijdens Heracles Almelo - Ajax. (17-10-2015)
Nemanja Gudelj (l.) en Anwar El Ghazi (r.) zijn in extase nadat Ajax op een 0-1 voorsprong is gekomen tijdens Heracles Almelo - Ajax. (17-10-2015)

Spits van Ajax zijn is meer dan eens een ondankbaar beroep. Met alleen doelpunten maken stel je het publiek in Amsterdam niet tevreden. Patrick Kluivert is de laatste spits die door Ajax als compleet werd gezien, maar Anwar El Ghazi hoopt hem op te kunnen volgen.

In het verleden stonden grote namen in de punt van de aanval bij Ajax. Klaas Jan Huntelaar en Luis Suárez scoorden dusdanig veel dat het niet uitmaakte dat het combinatiespel van de Amsterdammers niet tot ontwikkeling kwam, terwijl een jonge Zlatan Ibrahimović het zeker in zijn eerste maanden bij Ajax zeer lastig had. Ook El Ghazi vraagt om meer tijd.

"Als ik even mag wennen, dan moet ik daar wel kunnen spelen", stelt doelpuntenmaker El Ghazi tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik kan kaatsen, een bal vasthouden, weglopen en scoren. In de A-junioren was ik ook vaak spits. Dat ging me best aardig af." El Ghazi was tegen Heracles Almelo de spits van Ajax, aangezien Arkadiusz Milik en Yaya Sanogo nog geblesseerd waren, terwijl Davy Klaassen onmisbaar is op het middenveld.

El Ghazi maakte met een droge knal de openingstreffer in Overijssel. "Over mijn doelpunt kan ik tevreden zijn, maar die ene grote kans had ik nooit mogen missen. Mijn ploeggenoten plaagden me. Ik doe niet meer aan intikkertjes, zeggen ze." El Ghazi wordt normaal gesproken als rechtsbuiten opgesteld en ook op die positie scoort de kersverse international aan de lopende band.

Met acht doelpunten in negen wedstrijden is hij topscorer van de Eredivisie. "Dat is leuk, maar ik ben er niet mee bezig. Als we maar winnen. Ik heb nu ook genoten van de manier waarop we verdedigden. Kom daar maar eens doorheen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner