19.10.2015 13:47

El Ghazi voelt zich een echte Ajax-spits

Anwar El Ghazi (m.) krijgt na het scoren van de 0-1 de felicitaties van zijn ploeggenoten tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Ajax. (17-10-2015)
Anwar El Ghazi (m.) krijgt na het scoren van de 0-1 de felicitaties van zijn ploeggenoten tijdens het competitieduel Heracles Almelo - Ajax. (17-10-2015)

Als het aan Anwar El Ghazi ligt, dan blijft hij voorlopig actief als spits. De international begon tegen Heracles Almelo in de punt van de aanval en dat is hem goed bevallen.

"Of ik vanaf nu vaker op negen sta? Dat weet ik niet, want daar heb ik niet met de trainer over gesproken", aldus El Ghazi in gesprek met De Telegraaf. "Maar op de trainingen word ik ook vaak in de spits gezet. Dus het is zeker een optie. Ik voel me een echte Ajax-spits, kan uit de rug van mijn man weglopen, een bal vasthouden en scoren. Als ik de volgende wedstrijd weer in de spits sta, doe ik dat met alle liefde. En zal ik mijn uiterste best doen."

"Het was wel even wennen in de spits", vervolgt El Ghazi. "Vanaf de zijkant is het dan even omschakelen. Maar als ik daar de tijd voor krijg, komt dat wel goed. Ik speel het liefst aan de buitenkant, maar voor het team sta ik ook met veel plezier in de spits. Ik denk dat we bij vlagen goed hebben gespeeld. We wisten dat het een lastige uitwedstrijd was en het enige wat telde, waren de drie punten. Volgens mij had er in dit nieuwe stadion nog geen ploeg van Heracles gewonnen, dus we hebben het goed gedaan."

El Ghazi scoorde één keer tegen Heracles, maar had nog een doelpunt moeten maken. "Ik kreeg vlak voor rust nog een enorme kans, maar weet ook niet wat me bezielde. De beelden moet ik nog terugkijken om te zien wat er misging. Volgens mij stuiterde de bal over mijn voet heen. Dat lag puur aan mezelf."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner