20.10.2015 16:12

PSV plant experiment: licht uit bij penalty

PSV heeft een opvallend plan klaarliggen. Het wil bij een strafschop alle lichten in het stadion uitdoen, behalve in het strafschopgebied. Algemeen directeur Toon Gerbrands denkt dat het zal bijdragen aan de sfeer.

Het is een beetje een Amerikaans idee. Bij de NBA -het hoogste basketbalniveau in Amerika- wordt het ook al gedaan. Toon Gerbrands wil experimenteren met de lichtshow. "Dit is voetbalbeleving 2.0. Ik denk dat we aan de vooravond staan van een hele nieuwe ontwikkeling in het voetballandschap", zegt hij in gesprek met Omroep Brabant. "Dat betekent dat je een geweldige show kunt houden, vergelijkbaar met NBA-niveau en heel veel zaalsporten waar dat is."


Foto: Omroep Brabant

De supportersvereniging van PSV is nog niet enthousiast. Voorzitter Harrie Timmermans moet nog wennen aan het idee. "Ik hoorde het idee om het licht uit te doen bij een penalty. Dan heeft het voor mij iets te veel show-gehalte", aldus Timmermans. "Ik denk niet dat we de NBA moeten kopiëren. We moeten gewoon uitgaan van de echte voetbalbeleving. Het moet geen kermis worden."

De KNVB geeft aan dat PSV niet zomaar kan experimenteren met de lichtshow, maar laat in een statement weten zeker open te staan voor nieuwe ideeën. "Wij zijn benieuwd naar hun plannen, want we denken zeker dat het in positieve zin iets kan bijdragen aan de beleving in het stadion."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner