21.10.2015 09:30

Twee clubs heersen in Team van de Week

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 9 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Speelronde 9 begon op de zaterdagavond met het onderlinge duel tussen SC Cambuur en AZ Alkmaar. Het was ook een duel tussen de twee doelmannen. Zowel SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis als AZ-goalie Gino Coutinho kregen het druk voor het doel, maar hoefden beiden slechts één keer te vissen. Nienhuis kreeg na het verzamelen van de cijfers een gemiddeld cijfer van 7.38, net iets minder dan Coutinho, die een 7.5 mocht noteren. Vandaar dat Coutinho in het team van de week staat, als beste doelman van afgelopen speelronde.

Diezelfde avond speelde Johan Kappelhof een prima wedstrijd met FC Groningen. Zijn team wist in eigen huis met 2-1 te winnen van Willem II. Kappelhof bleek na 90 minuten de man van de wedstrijd te zijn. Met een 6.75 was hij de beste speler van het veld. Ondertussen scoorde een andere verdediger bij Ajax ook een ruime voldoende. Joël Veltman hield de nul met Ajax en kreeg een 6.88 voor zijn optreden.

Dan gaan we door met de zondag. Bij de wedstrijden sc Heerenveen – Feyenoord en PEC Zwolle – Vitesse werd er flink op los gescoord. Feyenoord stond binnen 40 minuten voor met 0-5. Dirk Kuyt was de grote man bij de Rotterdammers. De aanvoerder maakte zijn hattrick in de eerste helft al compleet. Kuyt is met zijn 8.13 de hoogst beoordeelde speler van deze speelronde. Een andere uitblinker was Simon Gustafson. De Zweed laat de laatste weken zien een onmisbare schakel te zijn op het middenveld bij Feyenoord. Voor zijn drie assists en een doelpunt kreeg de middenvelder een 8. Ook Karim El Ahmadi en Marko Vejinovic zien we terug in het Team van de Week. Feyenoord is dus goed vertegenwoordigd.

Maar dat geldt niet alleen voor Feyenoord. Ook Vitesse wist vijf keer het net te vinden en wel in en tegen Zwolle. Lewis Baker opende de score in Zwolle met een bekeken vrije trap. De middenvelder bekroont zijn optreden met een 7.25. Naast hem een andere doelpuntenmaker: Valeri Qazaishvili. Milot Rashica, die een plaag was voor de Zwolse defensie scoort het hoogst van de Arnhemmers. Hij krijgt een 7.88 gemiddeld. De laatste positie wordt tevens door een Vitesse-speler ingenomen: Maikel van der Werff.

In het algemeen klassement gaat Oussama Tannane, ondanks zijn blessure, nog steeds aan kop met een 6.83, gevolgd door Andrés Guardado. De top drie wordt compleet gemaakt door PSV-aanvoerder Luuk de Jong en Guram Kashia. De speler die tot nu toe het laagste cijfer heeft behaald, is FC Twente-spits Michael Olaitan. Na 8 optreden behaalde de aanvaller gemiddeld een 5,06.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner