21.10.2015 14:47

Nederlander schuift Slovan in underdogrol

Kevin Luckassen is gefocust tijdens het competitieduel FK Jablonec - Slovan Liberec. (16-08-2015)
Kevin Luckassen is gefocust tijdens het competitieduel FK Jablonec - Slovan Liberec. (16-08-2015)

FC Groningen is donderdagavond de favoriet in het Europa League-duel met het Tsjechische Slovan Liberec. Dat is althans de mening van Kevin Luckassen. De aanvaller stond in het verleden onder contract bij AZ, maar speelt nu zijn wedstrijden voor Slovan Liberec.

Slovan Liberec-trainer Jindřich Trpišovský heeft Luckassen niet om informatie gevraagd. "Niet echt, wel heeft verdediger Ondřej Švejdík een en ander verteld. Die heeft zelf nog voor Groningen gevoetbald. Al ken ik veel jongens van het huidige team en weet ik wat ze kunnen. Zo heb ik nog met Etiënne Reijnen samengespeeld bij AZ. En onder anderen Johan Kappelhof en Jarchinio Antonia ken ik vanuit het Amsterdamse… Maar ik zie ons niet als favoriet, we weten dat FC Groningen een lastige tegenstander is. Al hebben zij de punten nóg harder nodig dan Slovan Liberec. Bijzonder is trouwens dat ik mijn eerste profwedstrijd voor AZ speelde tegen FC Groningen, een bekerduel dat wij overigens wonnen, 4-2 na verlenging."

Luckassen speelde dit seizoen pas drie competitiewedstrijden namens Slovan Liberec. "Verschillende kleine blessures. Ook nu kamp ik met een bovenbeenblessure, al kan ik er voor mijn gevoel wel mee spelen. Woensdag doen we een late training, voor een Europese wedstrijd is dat standaard. Dan zal worden besloten of ik wel of niet bij de wedstrijdselectie zit. Bij Slovan Liberec moet ik het voor de spitspositie uitvechten met twee andere jongens: Marek Bakoš en Michael Rabušic. De trainer rouleert de laatste tijd een beetje tussen die twee. Maar zodra ik fit ben, zal ook ik mijn speelminuten krijgen."

"Slovan Liberec is in staat negentig minuten te gáán", vervolgt Luckassen. "Daarnaast zit het met het vertrouwen wel goed. De overwinning bij Olympique Marseille was een enorme stunt. Bijna heel de wedstrijd waren we aan het verdedigen en toch wisten we in de slotfase de 0-1 te maken. En vooral in thuisduels hebben we het iedere tegenstander tot nu toe lastig gemaakt. In de competitie wonnen we vier van de vijf wedstrijden, eenmaal werd het gelijk. Alleen het duel met Sporting Braga was teleurstellend, van beide kanten was het saai."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner