21.10.2015 20:55

Ajax A1 heeft opnieuw geen kind aan Schalke

Ajax A1 is woensdagavond doorgedrongen tot de volgende ronde van de Youth League. De Amsterdammers waren opnieuw te sterk voor Schalke 04, ditmaal met 2-0. Kasper Dolberg maakte de twee goals voor Ajax.

Ajax mistte in het duel met Schalke 04 Vaclav Černý en dat was een aderlating voor Gery Vink, gezien de aanvaller in de heenwedstrijd nadrukkelijk aanwezig was met een doelpunt en een assist. De Tsjech kwam niet ongeschonden terug uit de interlandperiode en moest deze wedstrijd laten schieten. Schalke 04 begon goed aan de wedstrijd in Amsterdam en kreeg binnen de minuut een grote kans namens Fabian Reese. De aanvaller drong na een fout van Mauro Savastano door in de zestien, maar wist zijn schot niet tussen de palen te krijgen.

Ajax had moeite met de Duitsers, die fysiek spel op de mat legden. Door het harde spel van Schalke 04 kon Ajax de bal niet in hoog tempo rondspelen. In tegenstelling tot Schalke 04, kreeg Ajax weinig kansen in de eerste helft. De bezoekers waren dichter bij een voorsprong, maar Reese had het vizier niet op scherp staan. En als je dan zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Een ongeschreven regel, die ook in deze wedstrijd van toepassing was. Vijf minuten voor rust scoorde Ajax namelijk uit het niets. Kasper Dolberg controleerde de bal goed op de borst en ter hoogte van de zestien schot de Deen knap raak met een droge knal.

In de tweede helft drong Schalke 04 wat meer aan. Onder andere Reese en Maxim Pronichev waren dicht bij een doelpunt, maar Ajax-goalie Stan van Bladeren was een sta-in-de-weg voor de Duitsers. In de 62ste minuut maakte Dolberg hoogstpersoonlijk een einde aan de illusies van Schalke 04. De Deen maakte wederom een knappe goal en zette Ajax op een 2-0 voorsprong. Na een goede steekbal van Donny van de Beek rondde Dolberg de bal keurig af door de bal door de benen van Schalke-doelman Sascha Algermissen te schuiven.

Ajax kwalificeert zich dus voor de tweede ronde. Daarin nemen de jonge Amsterdammers het op tegen Spartak Moskou. De Russen speelden gelijk tegen Rävan Baku, maar was in de eerste ontmoeting al met 4-0 te sterk voor de tegenstander.De wedstrijden in de tweede ronde worden in de maand november afgewerkt.

Door: Thomas Mulder