22.10.2015 09:54

De Boer vergelijkt Turkse derby met El Clásico

Trainer Frank de Boer kan rustig toekijken tijdens Ajax - ADO Den Haag. Zijn ploeg staat met 4-0 voor tegen de Residentieclub. (30-08-2015)
Trainer Frank de Boer kan rustig toekijken tijdens Ajax - ADO Den Haag. Zijn ploeg staat met 4-0 voor tegen de Residentieclub. (30-08-2015)

Frank de Boer weet dat zijn ploeg donderdagavond door een hel kan gaan. De oefenmeester van de Amsterdammers vergelijkt de Turkse derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe met de hectiek tijdens El Clásico.

"Het was hetzelfde als bij FC Barcelona in Spanje", aldus De Boer, die als speler van Galatasaray één keer het duel met Fenerbahçe meemaakte. "Als de wedstrijd tegen Real Madrid eraan kwam, werd er vier weken van tevoren al over gepraat. In de kranten stonden er dan dagelijks twee pagina’s en dat aantal liep op tot meer dan tien op de dag van de wedstrijd."

"Dat is hier niet veel anders", vervolgt De Boer tegenover De Telegraaf. "Natuurlijk zit dat in het hoofd van de spelers. Maar de meeste jongens zijn international en stuk voor stuk fantastische voetballers die bij topclubs hebben gespeeld. Zij zullen professioneel genoeg zijn om goed te kunnen schakelen."

"De spelers moeten van dit soort momenten genieten, want die komen niet zo vaak voor. Als je dat kan meemaken, is het een mooie ervaring. En het moet een stimulans zijn het fanatieke publiek stil te krijgen. Misschien zullen sommige jongens last hebben van de sfeer, maar dan moeten anderen hen helpen. Ik ben daar niet bang voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner