22.10.2015 21:17

Schalke 04 slaat aanval van Sparta Praag af

Schalke 04 heeft donderdagavond de leiding behouden in groep K in de Europa League. De Duitsers sloegen in eigen huis een aanval van Sparta Praag af. Het werd 2-2 in Gelsenkirchen. 

Schalke, waar Klaas Jan Huntelaar ontbrak, startte goed door een kopgoal van Franco di Santo. Na rust leek Praag echter aan het langste eind te trekken. Leroy Sané trok de stand na de goals van Kehinde Fatai en David Lafata echter weer gelijk. Schalke heeft nu 7 punten uit drie wedstrijden, Praag vijf.

Boy Waterman won in dezelfde groep met APOEL Nicosia van het Griekse Asteras Tripolis, ondanks een vroege tegengoal. Fernando Cavenaghi en Carlão bepaalden de eindstand (2-1) na de vroege treffer van Brian Lluy.

De Italiaanse koploper Fiorentina staat na een nieuwe nederlaag tegen Lech Poznan (1-2) onderaan in groep I in de Europa League. Doordat FC Basel verloor van het Portugese Belenenses is er nog geen man overboord voor de Italianen. Die staan op drie punten uit drie wedstrijden, koploper Basel heeft er zes.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner