22.10.2015 22:54

Ajax verliest in de slotfase van Fenerbahçe

Anwar El Ghazi (l.) en Abdoulaye Ba strijden fel om de bal tijdens de Europa League-wedstrijd Fenerbahçe - Ajax. (22-10-2015)

Ajax heeft geen punten overgehouden aan het Europa League-duel met Fenerbahçe. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase kopte Fernandão raak namens de Turken: 1-0.

Ajax begon veelbelovend aan het duel met Fenerbahçe. De Amsterdammers namen in de beginfase het initiatief. Ajax kreeg via Lasse Schöne een kleine mogelijkheid, maar de Deen trof geen doel. Na de eerste acht minuten begon Fenerbahçe gas te geven. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Robin van Persie.

Ajax-doelman Jasper Cillessen moest in eerste instantie redding brengen op een schot van afstand. De sluitpost duwde de bal goed richting de zijkant, maar daar stond een speler van Fenerbahçe te wachten. De bal werd opnieuw ingebracht, waardoor Van Persie een grote kans kreeg. Cillessen bracht echter redding op de poging van Van Persie. Fenerbahçe bleef dreigend in de eerste helft, maar de Turken wisten geen grote kansen meer te creëren. Het meeste balbezit was voor Ajax, maar dat leverde de ploeg van Frank de Boer weinig op.

Fenerbahçe bleef in de tweede helft de ploeg met de meeste dreiging. Na ruim een uur spelen kregen de Turken weer een grote kans. Een hoekschop van Nani werd ingekopt door Souza, maar de poging van de Braziliaan werd door Schöne van de doellijn gehaald. Na de kopkans van Souza leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase ging Ajax alsnog onderuit. Fernandão kopte een hoekschop van Caner Erkin - via het hoofd van Davy Klaassen - tegen de touwen: 1-0.

Ajax blijft na de nederlaag tegen Fenerbahçe op twee punten staan in de Europa League. Fenerbahçe heeft nu vijf punten. Ajax mag zich aankomend weekend proberen te herpakken op bezoek bij Vitesse, terwijl Fenerbahçe in eigen huis de topper tegen Galatasaray speelt.

Door: Jurre Hermans