23.10.2015 13:59

Fans PEC op de bres voor IJsseldeltastadion

Supporters van PEC Zwolle zijn klaar met de commercie rondom hun favoriete club. In een open brief hebben supportersgroepen van de Eredivisionist laten weten dat ze niet willen dat het IJsseldeltastadion een sponsornaam gaat krijgen. Sponsor MAC3PARK wordt gelinkt als nieuwe naamgever van het stadion van de club.

In de brief, gericht aan voorzitter Adriaan Visser en oud-voetballer Joost Broerse, die inmiddels commercieel directeur is bij de club, zijn de supporters heel stellig. "Als supportersgroepen signaleren we een verandering bij onze voetbalclub waar wij niet tevreden over zijn. Er vinden wijzigingen plaats in de cultuur van de club en deze wijzigingen worden vanaf uw positie als manager met een top-down benadering richting de supporters medegedeeld."

Er wordt geklaagd over het nieuwe stadion van PEC Zwolle, dat 'te kil en te efficiënt is voor de wedstrijdbeleving en voetbalcultuur' en dat bestuurders niet op dezelfde golflengte zitten als de fans. "Bestuurders en supporters behoren op dezelfde lijn te zitten en elkaar als waardige actoren te behandelen. Wij vinden dan ook dat keuzes die te maken hebben met de voetbalcultuur, te allen tijde aan supporters voorgelegd moeten worden. Zonder supporters is er geen PEC Zwolle, laten we dat niet vergeten!"

"AZ, Vitesse en ADO Den Haag, clubs die zijn verkocht aan (buitenlandse) investeerders en die hun voetbalcultuur hebben verloren. Wij zijn ook van mening dat PEC financieel mag groeien, maar dit weegt niet af tegen de culturele belangen." De volledige brief van de PEC Zwolle-supporters is hier te lezen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner