26.10.2015 10:18

Van Hanegem vindt Ajax beter dan Feyenoord

Willem van Hanegem denkt dat Feyenoord serieus mee kan strijden om de titel, maar dat aan het einde van de rit het toch Ajax of PSV is, die kampioen wordt. 

Feyenoord won zondagmiddag van AZ met 3-1 en staat op een gedeeld eerste plaats samen met Ajax. "Natuurlijk kan Feyenoord om het kampioenschap meedoen", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik aan het begin van het seizoen ook al geschreven. Maar het is ook weer niet zo dat ik de Coolsingel nu al zie opdoemen. Daar is het nog veel te vroeg voor."

Van Hanegem denkt dat PSV en Ajax op dit moment sterker is dan de Rotterdammers. "Ik denk nog steeds dat PSV de meeste kwaliteiten heeft. Ze spelen alleen soms zo slordig, niet normaal. Tegen FC Twente werd wel gewonnen, maar weer met hangen en wurgen. Verder is Ajax wat stabieler dan Feyenoord. Maar als Feyenoord elke wedstrijd 110 procent geeft, dan kan het een eind komen."

Woensdagavond speelt Feyenoord tegen Ajax voor de KNVB beker. Van Hanegem denkt dat het voor zijn club erg lastig wordt om dat duel te winnen. "Vorig seizoen speelde Feyenoord ook goed tegen Ajax, maar werd het wel 0-1. Na de overwinning tegen Vitesse zullen ze bij Ajax het volste vertrouwen voor woensdag hebben. Daar hebben ze doorgaans toch al geen moeite mee in Amsterdam."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner