26.10.2015 10:51

Schöne: "Laten zien dat De Boer fout zit"

Lasse Schöne krijgt minder speelminuten dan dat hij wil bij Ajax. De Deense allrounder zit vooral op de reservebank en is teleurgesteld in de keuzes van trainer Frank de Boer.

Tegen Vitesse (1-3 winst) waren Yaya Sanogo, Arek Milik en Anwar El Ghazi niet fit genoeg om te spelen, maar Schöne startte nog steeds op de bank. "Natuurlijk was het een teleurstelling", aldus Schöne tegen Voetbal International die toegeeft dat hij eigenlijk op meer speelminuten had gerekend. "Zeker toen ik hoorde dat mijn naam er niet tussen stond terwijl Anwar ziek was."

Klaassen moest uiteindelijk vervangen worden. De aanvoerder heeft mogelijk opnieuw een hersenschudding. Schöne moest opdraven als vervanger en was belangrijk voor Ajax door de 1-3 te maken. "Ik denk dat ik heb laten zien dat hij toch fout zat. Wat dat betreft ben ik ook blij dat ik niet vijf minuten, maar 45 minuten kreeg."

Schöne heeft nog een contract tot en met medio 2017. Als de situatie niet verandert dan staat Schöne open voor een vertrek. "Natuurlijk wil ik spelen. Niemand heeft zin om op de bank te zitten, maar als deze situatie aanhoudt, zou dat wel kunnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner