26.10.2015 21:59

De Boer: "We krijgen een hele zware maand"

Frank de Boer kijkt na de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse op zijn horloge. De trainer ziet zijn ploeg met 1-3 winnen op bezoek in Arnhem. (25-10-2015)
Frank de Boer kijkt na de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse op zijn horloge. De trainer ziet zijn ploeg met 1-3 winnen op bezoek in Arnhem. (25-10-2015)

Met een verliesbeurt in de Europa League tegen Fenerbahçe en een winstpartij tegen Vitesse is Ajax redelijk begonnen aan een zwaar schema. Trainer Frank de Boer beseft dat Ajax het moeilijk gaat krijgen en hoopt dan ook dat zijn spelers zich als een prof gedragen de komende tijd.

"We krijgen een heel zware maand", blikt De Boer vooruit naar een periode met wedstrijden in de Eredivisie, KNVB beker en Europa League. In het bekertoernooi treft Ajax aartsrivaal Feyenoord, terwijl in de Europa League de laatste kans op overwintering gepakt moet worden tegen opnieuw Fenerbahçe. Vervolgens wacht ook nog de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

"De spelers moeten daar ook naar leven. Goed rusten, op je voeding letten en goed herstellen. Dat is cruciaal om net dat stapje extra kunnen doen", gaat De Boer verder op de clubwebsite van de Amsterdammers. "We willen om alle prijzen mee blijven doen; dus we moeten winnen. Dat geldt ook voor het duel in de Europa League."

Tegen Vitesse werd in ieder geval ruggengraat getoond, aangezien een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 3-1 overwinning. Het geeft vertrouwen aan de spelers van de Ajax-selectie. "Dit is en blijft een jonge ploeg, dus of we dit op de lange termijn kunnen vasthouden moeten we zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner