28.10.2015 09:30

TvdW: drie vreemdelingen in het elftal

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 10 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Wanneer teams goed presteren, zien we dat geregeld terug in het wekelijkse team van de week. Ook ditmaal is er een grote aanwezigheid van Feyenoord en Ajax-spelers te bekennen. Samen zorgen Feyenoord en Ajax deze week voor maar liefst acht spelers. De overige drie zijn wat dat betreft wat vreemdelingen.

Alhoewel, echt vreemdelingen kunnen we ze ook niet noemen, want deze drie spelers maakten al eerder hun opwachting in een eerdere editie van team van de week. Zo zagen we Ajax-huurling Lucas Andersen zijn debuut maken in het Team van de Week van speelronde zes. Jeff Stans was er in speelronde twee al bij en FC Utrecht-spits Sebastian Haller behoorde tot de elf besten van speelronde één. Afgelopen weekend lieten ze dus wederom van zich horen. Andersen bezorgde een punt voor de Tilburgers, Haller en Stans maakten de winnende voor hun ploegen.

De overige spelers van het Team van de Week bestaan dus uit Ajacieden en Feyenoorders. Laten we beginnen bij de Amsterdammers. Zij moesten na een midweekse Europese wedstrijd aantreden in Arnhem tegen het goed spelende Vitesse. Na een 1-0 achterstand wist de ploeg van Frank de Boer alsnog de rug te rechten en met 1-3 te winnen. Jaïro Riedewald en Joël Veltman kregen een 6.88 voor hun optreden. Riechedly Bazoer was belangrijk met zijn doelpunt waarmee hij Ajax op een 1-2 voorsprong zette, dat was overigens op aangeven van Joël Veltman. De middenvelder van Ajax kreeg voor zijn optreden een 7.25 en was daarmee de beste middenvelder van deze speelronde.

Dan de Rotterdammers. Wederom is de ploeg van Giovanni van Bronckhorst hofleverancier bij het Team van de Week. Ditmaal met een uitblinkende Kenneth Vermeer. De doelman hield niet de nul, maar redde op belangrijke momenten. En wat te denken van die flankspelers van Feyenoord. Eljero Elia wist opnieuw te laten zien waarom hij nog steeds een waardevolle speler kan zijn voor bijvoorbeeld het Nederlands elftal. De andere flankspeler, Dirk Kuyt was de beste speler van afgelopen speelronde. Hij scoorde drie doelpunten en een rapportcijfer van 7.88. Ook Karim El Ahmadi en Terence Kongolo haalden het Team van de Week, beide met een 6.88 voor hun optreden.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner