29.10.2015 14:07

Bekeravontuur Kozakken op de tocht na 'fout'

Kozakken Boys plaatste zich voor de achtste finale van de KNVB beker, maar moet vrezen voor uitsluiting van het bekertoernooi. De ploeg zou namelijk een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld.

Kozakken Boys wist tegen HBS-Craeyenhout met 1-2 te winnen en bekerde daarom door. Na afloop bleek echter dat er een niet-speelgerechtigde speler deelnam aan het duel, zo meldt de KNVB. Naar aanleiding daarvan start het een vooronderzoek. "De aanklager ontving inmiddels de verklaringen van de arbitrage en geeft Kozakken Boys tot maandag 2 november 12.00 uur de tijd om op deze zaak te reageren. Hetgeen de aanklager onderzoekt, is of Kozakken Boys de reglementen op een correcte wijze naleefde of dat de club verwijtbaar foutief handelde", noteert de voetbalbond op de website.

De Topklasser, met oud-Feyenoorder Danny Buijs (foto) als assistent-trainer, kent een goed seizoen. Zo staat het op een tweede plaats in de zaterdagafdeling van het hoogste amateurniveau en gaat het dus door naar de achtste finale van het landelijke bekertoernooi. Dat laatste is echter nog maar de vraag. Mocht de KNVB besluiten dat Kozakken Boys een verwijtbare fout hebben gemaakt dan kan het worden gediskwalificeerd. Voor de loting zal wel de naam van Kozakken Boys in de koker worden gestopt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner