29.10.2015 15:17

HBS reageert op aparte wissel: "Dit kan niet"

HBS-Craeyenhout-trainer André Wetzel heeft gereageerd op het nieuws dat Kozakken Boys een niet-geregistreerde speler het veld in bracht. De oud-trainer van VVV-Venlo vindt het zeer merkwaardig.

Donderdagmiddag werd bekend dat Kozakken Boys mogelijk uit het KNVB beker-toernooi wordt gehaald, omdat het een niet-speelgerechtigde speler het veld in bracht. De KNVB is daarom een vooronderzoek gestart. Het zou gaan om de wissel in de elfde minuut. Gwaeron Stout raakte geblesseerd, waardoor Madjer Lukoki het veld in kwam. Hij stond echter niet op het wedstrijdformulier.

"Dat vinden wij heel vreemd", zegt Wetzel tegen Omroep West. "Wisselspelers horen op het wedstrijdformulier te staan. Op een wissel die níet op het formulier staat, kan ik me niet voorbereiden. Ik vind dit dus een vreemde zaak. Wij willen weten hoe dit zit. Maar goed, het is niet aan trainers om hierover te oordelen, maar aan de officials."

Wetzel had zich goed ingelezen over zijn opponent. Hij wist namelijk dat er geen andere aanvaller op de bank zat. "Ik had tegen mijn spelers gezegd dat Kozakken Boys met twee spitsen zou spelen en zou blíjven spelen, omdat ze geen andere aanvaller op de bank hadden zitten", legt Wetzel uit. "En plots staat Lukoki ineens voor mijn neus. En gaan ze wél met drie spitsen spelen. Dat vind ik niet kunnen." 

HBS verloor het duel met 1-2, waardoor Kozakken Boys zich plaatste voor de achtste finale van de KNVB beker. Het is mogelijk dat Kozakken echter uit het toernooi worden gehaald.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner