29.10.2015 16:44

Buijs: "Ik had hem een pamper omgedaan"

Danny Buijs (l.) staat samen met zijn spelers op het veld tijdens de warming-up voor de thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg. (04-10-2014)
Danny Buijs (l.) staat samen met zijn spelers op het veld tijdens de warming-up voor de thuiswedstrijd tegen SV Spakenburg. (04-10-2014)

Danny Buijs is niet blij met André Wetzel. De assistent-trainer hoort dat de oefenmeester van HBS-Craeyenhout niet blij is met een 'onreglementaire wissel', maar Buijs vindt dat het allemaal overdreven wordt.

Tegenover FOX Sports legt de oud-Feyenoorder uit wat er aan de hand is. "Het is wel een circus aan het worden. Ik lees overal blunders en fouten, daar is geen sprake van", zo opent hij tegen de televisiezender. "Wij hebben gewoon spelers laten voetballen die speelgerechtigd waren, dan kan je niet spreken van een blunder."

"Ik heb begrepen dat ze zijn vergeten om één naam in te voeren. De man die dat doet is daar tijdens de wedstrijd achtergekomen", legt Buijs zijn kant van het verhaal uit. "Hij is dat alsnog gaan doen. Hij heeft daar goedkeuring voor gekregen van de vierde official."

Tijdens het KNVB beker-duel tussen HBS en Kozakken Boys viel Madjer Lukoki na elf minuten in voor de geblesseerde Gwaeron Stout. Lukoki stond in eerste instantie niet op het wedstrijdformulier. Dat werd tijdens het duel, volgens Buijs, hersteld. De assistent-trainer vindt daarom dan ook dat Wetzel niet moet zeuren. "Meneer Wetzel begint te piepen en begint te huilen. Als jij nu gaat zeggen dat je verrast bent dat ze daardoor 4-3-3 gaan spelen in plaats van 4-4-2 en daardoor kon ik mijn team niet goed voorbereiden. Tsjah... André is mijn trainer geweest bij ADO Den Haag en toen hadden we een goede relatie."

Buijs sluit nog wel op hilarische wijze af. "Ik had liever gehad dat hij dit gisteren tegen mij had gezegd. Dan had ik hem beetgepakt en hem een pamper omgedaan. Hij zit nu wel heel veel onzin uit te kramen", aldus de voormalig verdediger die niet bang is dat er sancties volgen voor Kozakken Boys. "Ik maak me daar geen zorgen om."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner