30.10.2015 11:42

FC Twente neemt nieuwe assistent-trainer aan

Ajax-trainer Frank de Boer (r.) is in gesprek met de assistent-trainer van NAC Breda, Marino Pušić (l.). (27-09-2014)
Ajax-trainer Frank de Boer (r.) is in gesprek met de assistent-trainer van NAC Breda, Marino Pušić (l.). (27-09-2014)

FC Twente heeft de technische staf rond. Marino Pušić gaat aan de slag bij de Tukkers. De 44-jarige Bosniër, die eerder bij NAC Breda onder contract stond, wordt de assistent-trainer van René Hake. FC Twente meldt daarnaast dat de formaliteiten met Hake rondom het hoofdtrainersschap rond zijn.

"De afgelopen drie weken heb ik in de keuken van FC Twente mogen kijken. René kende ik van de wedstrijden tussen PEC Zwolle en NAC Breda, waarin we elkaar als trainer tegenkwamen en de afgelopen tijd heb ik René nog beter leren kennen. Na mijn periode in Azerbeidzjan wilde ik mij eerst oriënteren, maar er kwam al vrij snel interesse van clubs uit binnen- en buitenland, waaronder FC Twente", vertelt de nieuwe assistent-trainer van FC Twente.

"Doordat het goede gevoel voor FC Twente er direct was ben ik in gesprek gegaan. Afgelopen weken heb ik bij FC Twente een jonge spelersgroep gezien die met de staf keihard werkt om op een bepaald niveau te komen. Dat spreekt me erg aan en past ook bij mij als trainer. Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het elftal", aldus Pušić.

Haké is blij dat de Bosniër FC Twente komt versterken. "De afgelopen weken heeft hij meegelopen bij de eerste selectie en dat is van beide kanten uitstekend bevallen. Met hem halen we een deskundige en gedreven trainer in huis. Bovendien een man met een warme persoonlijkheid. Dat ikzelf definitief het seizoen afmaak als hoofdtrainer, geeft mij ook een goed gevoel. Daar spreekt vertrouwen uit. Dat vertrouwen voel ik ook bij de supporters, die de ploeg fantastisch steunen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner