30.10.2015 16:43

De Boer: "Stap in goede richting gemaakt"

Frank de Boer verloor in het KNVB beker-duel met Feyenoord met 1-0, maar zag veel positieve punten. Hij zag dat zijn ploeg in de eerste helft goed speelde.

Aan die helft wil de trainer zich dan ook aan vasthouden. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Roda JC Kerkrade blikt hij nog één keer terug op het verloren bekerduel. "Maar er waren ook genoeg positieve punten. Het goede spel uit de eerste helft moeten we nu negentig minuten vasthouden en geen 45", aldus De Boer die dus positief blijft. "Ik had in ieder geval het idee dat we weer een stapje in de goede richting hebben gemaakt."

De Boer ziet dat zijn ploeg stappen vooruit maakt. "Het drukzetten gaat beter en we spelen met meer bravoure. Daardoor ziet het er ook snel wat leuker uit", gaat hij verder. Tegen Roda JC verwacht hij een ploeg die ver op de eigen helft zal inzakken. "Zij zullen op de counter gaan loeren met snelle mensen, die ook nog fysiek sterk zijn en een bal kunnen vasthouden. Thuis tegen Feyenoord hebben ze het heel goed gedaan (1-1, red.). Wij moeten het beter doen."

Ajax speelde de afgelopen week alleen maar topduels. Het speelde tegen Fenerbahçe en tegen Feyenoord. Komende week staat het weer tegen die ploegen. Het duel tussen Roda JC lijkt er zomaar even tussendoor te komen. "Natuurlijk zijn dit soort momenten een goede graadmeter. We kunnen zien of de ploeg hier volwassen mee om kan gaan. Na die topduels sluipt er snel gemakzucht in en de gedachte: Dat varkentje wassen we wel even. Maar iedere keer weer zul je honderd procent moeten zijn. Ben je dat niet, dan krijgen we het ook tegen Roda heel lastig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner